Maitreyas Hand

I oktober-utgåvan år 2001 av tidningen Share International publicerades ett helsidesfotografi av Maitreyas hand. Som svar på frågor från läsare förklarar Benjamin Creme fenomenet:


Detta är Maitreyas hand som visade sig på en badrumsspegel i Barcelona. Den kvinnliga ägaren gick in i gästbadrummet och såg ett handavtryck på spegeln som hon torkade bort. Hon tänkte inte mer på det. Ett par dagar senare gick hon in i sitt eget badrum och såg samma handavtryck på spegeln. Hon tänkte: "Ojdå, det här kan vara viktigt". I stället för att torka bort det den gången tog hon lyckligtvis kontakt med sin son - en medarbetare i Share International gruppen i Barcelona. Han fotograferade avtrycket och sände det till mig och min Mästare bekräftade det som Maitreyas hand. Han hindrade sin mor från att torka bort det och övertalade sin far att ta ett bra fotografi av avtrycket. Det är en fantastisk hand som är verklig på ett sätt som inget avtryck kan vara - det är något som liknar avtrycket på Svepningen av Turin av Jesus kropp efter korsfästelsen.

F: Har fotografiet av Maitreyas handavtryck i Share International helande egenskaper som det magnetiserade vattnet har i de områden där Maitreya visat sig på religiösa möten? Om ja, hur verkar det - genom att man lägger sin hand över eller på bilden medan man ber, eller om inte - har kopian samma helande energi som fotografiet i Share International?

S: Ja, det har utomordentliga helande egenskaper, men inte på det sätt man kanske skulle kunna tro. Fotografiet är ett sätt att åkalla Maitreyas energi. De vattenkällor Maitreya magnetiserat över hela världen är magnetiserade med Vattumannens energier; den energin är inneboende i vattnet. I handavtryckets fall gör den inte det. När man lägger sin hand på avtrycket eller bara ser på det och ber om Maitreyas healing eller välsignelse kommer detta att åkalla dessa från honom - enligt karmalagen. Avtrycket fungerar som en källa till hjälp från Maitreya beroende av karmalagen. Om man ber om en större bil eller ett större hus betyder detta inte att Han kommer att ge en en större bil eller ett större hus, men om det ligger inom ramen för karmalagen kan ens önskan kan bli uppfylld.

F: Fungerar en kopia på samma sätt?

S: Ja, därför att det är ett sätt att åkalla energierna. Energin finns inte i själva fotografiet utan kommer från Maitreya när man ber om den. Detta är fantastiskt .Det gör Maitreyas energi, Hans hjälp, på ett eller annat sätt tillgängligt för alla som ber om den. Om det man ber om är: "Snälla, Maitreya, skulle inte du kunna materialisera dig framför mig" så tror jag inte att det kommer att uppfyllas. Varje gång Maitreya materialiserar sig kostar det honom energi. Han har mycket att göra, Han måste rädda en hel värld, och han kommer inte att slösa med sin energi. Jag menar detta på fullt allvar, för att jag känner till människor som sprider historier om att man bara behöver be Maitreya att göra någonting och att han kommer att göra det. Detta är inte sant. Maitreya visar sig för tusentals människor över hela världen, men han gör det enligt sin egen tidsplan och av skäl som bara Han känner till - oftast för att hjälpa människor.

F: Har handen som har publicerats i Share International en speciell betydelse förutom för kvinnan på vars spegel den visade sig?

S: Ja, den har en stor betydelse.

F: Jag såg Maitreyas hand i Share International. Är detta ett tecken på att han är väldigt nära, är det en fingervisning?

S: Ja, det är en stor fingervisning. Han är väldigt nära att träda fram.

F: Fotografiet av Maitreyas hand verkar stråla ut energi. Gör det verkligen det?

S: Så fort man åkallar energin.

F: När jag såg Maitreyas hand verkade det så otroligt att vi skulle blivit så välsignade. När man ser den från nära håll så ser man att det egentligen inte är ett handavtryck på en spegel överhuvutaget utan att det har en tredimensionell effekt. Om man lägger sin egen hand på en spegel blir resultatet ett helt annat. Hur kan det komma sig att det ser "verkligt" ut? A: Ja, det är inte bara ett handavtryck. Det är som du säger, tredimensionellt, speciellt inpräntat av Maitreya så att vi kan åkalla hans energi. F: Till en början tror man att det är en vänster hand, men skulle det inte kunna vara så att han förde sin högra hand genom spegeln så att hans högra hand reser sig i välsignelse. Skulle du kunna kommentera detta?

S: Nej, det är hans vänstra hand. F: (1) Jag antar att han "tänkte" handen på spegeln? (2) Visste han att det första avtrycket skulle bli borttorkat? (3) Var det någon sorts förtecken på att man skulle lägga märke till det andra avtrycket? S: (1) Ja. (2) Tydligen inte. (3) Nej. Det andra avtrycket skulle inte ha gjorts om det första inte hade torkats bort.

F: (1) Detta måste säkert vara ett stort budskap för alla. (2) Är det bara en välsignelse? (3) Är det ett tecken på att han är väldigt nära oss, ett tecken på att vi kan vänta oss hans framträdande nu? (4) Är det menat som en generell tröst och hjälp? Det förefaller var mycket viktigt och speciellt. (5) Bibliska fraser kommer upp - något i stil med "Herrens hand vakar över dig": och även från österländska skrifter som "närmare en handen eller foten…".

S: (1) Ja. (2) Bara? (3) Ja. (4) Ja - det är menat som ett sätt att åkalla hans energi eller hjälp. (5) Om det är så du ser det, ja.

F: (1) Är det bara en tillfällighet att detta tecken var i samma utgåva av Share International som din Mästares artikel om Maitreyas mottagande? (2) Det verkar också betyda: "Stå kvar. Vänta. Var ihärdig". (3) Vilken av dessa tolkningar, om ens någon av dem, är korrekt? Skulle du kunna säga något mer om det. Jag tror inte att jag fattat hela innebörden än. (Fotografiet av handen som blir fotograferad är också vacker, eftersom det verkar sväva i luften - som om den reser sig över världen).

S: (1) Nej, det är ingen tillfällighet. Som alla Mästare, Maitreya och min Mästare har de ett gruppmedvetande. Maitreya är mycket medveten om Share International. (2) Ja. (3) Innan vi ser hans ansikte är avtrycket så nära han kan komma oss.