Föregångare

Av Mästaren, genom Benjamin Creme

Idag finns bland mänskligheten ett ökande antal kvinnor och män vilka är sysselsatta med att utarbeta de principer som den nya civilisationen kommer att vara uppbyggd på. De finns i nästan varje land och de sprider de läror vilka återspeglar kvaliteterna för Vattumannens Tidsålder. De går att finna inom varje område av det mänskliga livet och man känner igen dem på deras altruism och entusiastiska gensvar på människors behov. De är föregångare utsända för att förbereda människor inför erfarenheterna som kommer att känneteckna den Nya Tidsåldern. Några få av dem arbetar medvetet, medvetna om sitt uppdrag att hjälpa en värld som brottas med problem och medvetna om sitt samband med den Andliga Hierarkin, men majoriteten arbetar enbart utifrån sitt hjärtas kall och sin önskan att hjälpa.

Snart kommer det att bli uppenbart för många att deras idéer finner genklang över hela världen, att en stor förberedd grupp arbetar och med hög röst ger uttryck för människors längtan efter förändring, och följderna för samhället som denna förändring oundvikligen kommer att medföra. Dessa förändringar går till kärnan av människans problem idag, nämligen separationen mellan människor och mellan länder, vilket hotar freden i världen. Utan dessa förändringar står mänskligheten på randen till en katastrof, då kommersialismens otyglade framfart in i varje aspekt av det mänskliga livet, hotar den mänskliga rasens fortsatta existens.

Mer och mer ses människor som överflödiga i en kamp för överlevnad, likt schackpjäser i ett gigantiskt spel i jakten på pengar. Förtroendet människor emellan och social samhörighet finns ingenstans i denna rovlystna tävlan om vinst till varje pris. Inte så länge till kan mänskligheten uthärda påfrestningen av denna kamp, i vilken människor tar ställning för kärlek eller sanslös girighet.

Bakom kulisserna underblåser Maitreya och Hans Grupp denna konflikt och mer och mer börjar människor gradvis se sin väg. Med ökande vilja uttrycker de högt behovet av förändring och följer förslagen från de visionära kvinnor och män som visar vägen.

Så arbetar Maitreya för allas bästa och frammanar det bästa människor kan erbjuda och visar det bästa som människor kan bli. Hierarkin ser med glädje på denna betydelsefulla kamp för mänsklighetens framtid och är säkra på utgången – övervinnandet av både girighet och hopplöshet och den mänskliga andens seger.

 

Tillbaka till Artikelmenyn

Tillbaka till Huvudmenyn