Ett avgörande beslut

Av Mästaren, genom Benjamin Creme

Sakta närmar sig mänskligheten ett avgörande beslut. Okänt för alla, utom för ett fåtal, är att människor prövas som aldrig förr i mänsklighetens långa historia på Jorden.

”Splittringens svärd” som svingas av Maitreya, Kristus och Världslärare, utför sitt välgörande arbete för att dela och åtskilja människor så att deras olika natur och anlag framhävs.

På så sätt blir valet människor står inför klarare och tydligare preciserat. Maitreyas kärleksenergi är opersonlig och stimulerar alla, dem som längtar efter fred och rätta relationer, likaväl som dem som dras till girighet och konkurrens och som därmed riskerar ett slutgiltigt krig och total självdestruktion. Därav vikten av det val som alla nu ställs inför.

Många undrar kanske varför ett sådant val är nödvändigt. Ingen vill väl ha ett förödande krig? Ett litet och lokalt krig kan idag förvandlas till ett större kärnvapenkrig. Resultatet skulle vara alltför ohyggligt att tänka på och ändå finns det de som likafullt, redan nu, planerar för hur de ska överleva en sådan händelse.

Människans val är tydligt: att hänsynslöst fortsätta på nuvarande giriga kurs och förstöra livet på planeten Jorden för evigt , eller att följa samvetets röst från ett välvilligt hjärta och praktisera fördelning och rättvisa, som är den enda garantin för en fredlig framtid för människor på Jorden.

Arabvårens händelser är tecken på att de unga svarar an på Maitreyas uppmaning. Före de äldre generationerna har de blivit medvetna om Vattumannens nya energier och det löfte om ett nytt liv dessa energier för med sig. De har lämnat all rädsla och offrar sig gladeligen för en nyfunnen frihet och värdighet. En ny klarhet växer bland de unga.

Evolution

Världen över smider grupper hemliga planer för att starta en revolution. För detta ändamål lägger man nu upp lager av vapen. Maitreya förespråkar evolution i stället för revolution. Han vet att revolution påskyndar konflikt och blodbad och att det bara ersätter ett problem med ett annat. Det som nu krävs är en stegvis förändringsprocess, som gör att alla kan uppleva att de är delaktiga i sitt eget öde.

Fördelning är det enda sättet att garantera en sådan process och enbart fördelning kommer att skapa den tillit som är nödvändig för att överhuvudtaget kunna börja. Maitreya har sagt: ”Första steget mot fördelning är det första steget mot er Gudomlighet”. Acceptera därför fördelning och ta del av er födslorätt.

 

Tillbaka till Artikelmenyn

Tillbaka till Huvudmenyn