En avgörande tid

av Mästaren... genom Benjamin Creme

Världen befinner sig i ett allvarligt kristillstånd, huvudsakligen framkallat av den amerikanske presidentens reaktion på terrorattacken den 11 september förra året. Kriget i Afghanistan och det senaste utbrottet av israelisk brutalitet är kopplade till varandra, liksom den planerade attacken mot Irak. Grunden till detta är uppgörelser av gamla oförrätter. Detta barnsliga beteende är en skamlig och ansvarslös metod att hantera händelser som hotar världens väl. Mästarna förespråkar inte eftergifter till terrorism, men förordar inte heller det sätt på vilket man svarar an på dessa terroraktioner i Afghanistan och Mellanöstern.
Detta sätt förbiser helt orsakerna till terrorismen - fattigdom, frustration, förnedring och hopplöshet - och upprätthåller bara våld och brutalitet. Amerika, som fallit för självömkans och den sårade stolthetens glamour, har också förlorat sin visdom, försiktighet och känsla för proportion.

Under tiden har Israel blivit sporrad till militära aktioner genom självmordsbombarnas attacker, men överreagerar som vanligt och använder "krig mot terrorism" som ursäkt för att tvinga på sin vilja. Israeliska ledare och dess armé borde inte vara stolta över den skamlösa förföljelsen och förnedringen av Arafat. Israelerna borde mer än någon annan förstå de förtrycktas lidande.

Världspoliser

När kommer dessa män lära sig att världen tillhör alla? De är varken härskare eller världspoliser vars rikedom och makt ger dem kontrollen över andra. Den dagen de delar med sig av denna rikedom till allas bästa, kommer de att se slutet på terrorismen och kunna sova lugnare på natten. Maktens män som försöker härska över världen, till gagn för ett fåtal, är berusade av den makt de - helt oförtjänt - har.

Det blir mer och mer uppenbart att en klokare röst är det som behövs i världen; en röst som många med olika ståndpunkter kommer att lyssna till. En sådan röst - Maitreyas röst - kommer snart att höras över ropen på hämnd och hat. Snart kommer världen vakna upp till hans närvaro ibland oss och det Stora Valet kommer att erbjudas människor.
Därför är detta en prövningens tid för mänskligheten. Detta är en avgörande tid, en tid utan dess like. När människorna förstår detta, kommer de att sluta upp vid Maitreyas sida och göra sina krav på rättvisa och frihet hörda. De kommer att visa sin vilja att dela med sig och att tjäna andra och på så sätt förändra världen. Så kommer att ske och så kommer människorna åter att minnas det uråldriga löftet och åter trampa i fotspåren till det Gudomliga.


Tillbaka till Artikelmenyn

Tillbaka till Huvudmenyn